Hoppa till innehåll

Ny hemsida och min uppväxt i ett familjeföretag

  • av

Äntligen får vi publicera vår fina uppdaterade hemsida som vi tagit fram med mycket god hjälp av Hannés Idea AB, vilken klippa och kreatör hon varit på resan. Tack Hanne!

När man sitter med underlaget som ska vara bas för sidan ser man vilken bredd man har inom olika kompetensområden. Med andra ord livet som ger dig en massa erfarenhet och får dig att se nya möjligheter att ta vara på och hjälpa andra att få nya perspektiv.

Som uppväxt i ett familjeföretag där jag redan som 13 åring fick vara med och göra allt ifrån städning av verkstaden tillsammans med min fina väninna Karin och hjälpa mamma på kontoret. Vilket jag för övrigt gjorde löpande under min skolgång och det gav mig massor av erfarenhet som jag hade stor nytta av i mina studier.

I ett mindre företag får man ha många roller och ha roliga utmaningar men ibland också tuffa sådana, dock lär man sig av allt och det är viktigt att alltid gå vidare. Tänk vad många människor man träffat under de åren ifrån olika kulturer och länder.

En rolig episod var när vi hade Japaner hos oss när vi tillverkade en avancerad stålkonstruktion till ett kärnkraftverk där det kom en hel delegation alltifrån VD till kvalitetsansvarig. Jag upptäckte att de har en mera hierarkisk syn där VD kommunicerar med VD osv.

Vi skulle ut och äta lunch och alla skulle åka i min bil som jag tyckte var lite besynnerligt först men förstod ganska snart hur de tänkte eftersom jag var VD och Kvalitetsansvarig för företaget så fick de lite huvudbry vem som skulle åka med vem. Tänk att vi löste det också man måste alltid vara flexibel.

Jag skulle kunna berätta om hur många roliga episoder som helst men stannar här för att återkomma till dem längre fram.

Med detta avslutar jag min första bloggpost med att uppmana dig som får möjlighet att starta företag, ta chansen!
För det är alltid nya spännande saker som gömmer bakom nästa hörn.

Yvonne Hellsén, 
VD Idésupport AB

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *